ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל קבעה לגבי מועד ההצמדה של ממד תשומות הבנייה כי רוכשי הדירות בפרוייקט מחיר למשתכן באשקלון ישלמו על ההצמדה לממד החל ממועד הזכייה של הקבלן במכרז בנובמבר 2019, ועד ל-20 חודשים ממועד קבלת המגרש-אפריל 2022. משמעות התשלום שהמדינה גזרה עליהם היא התייקרות של כ-10% על מחירי הדירות שרכשו, וכ-120 אלף שקל בממוצע לדירה בפרוייקט. מדובר על פרוייקט של היזם ליאם נחמיאס בשכונת עיר היין באשקלון. פרוייקט שכולל 180 דירות, מהן 126 דירות מחיר למשתכן.
רוכשי הדירות במסגרת מחיר למשתכן נוכחו כי המחירים שהיו אמורים לשלם תפחו בהשוואה למחיר הראשוני שנמסר להם, לאור טעות שהם סברו כי היא טעות "סופר" בחוזה הבנייה שלהם. נושא הטעות הוא מועד ההצמדה למדד תשומות הבנייה. לפי חוברת המכרז, ההצמדה תתחיל רק עם קבלת היתר בנייה, שעדיין לא התקבל. מנגד, על פי חוזה הבנייה שצורף כנספח, ההצמדה מתחילה ביום שבו נסגר המכרז בנובמבר 2019. הפער בין שני התאריכים משמעותו כאמור הפרש של כ־10% על מחירי הדירות.
מתחילתו של פרויקט מחיר למשתכן בגרסתו המורחבת שיזם שר האוצר לשעבר משה כחלון בשנת 2015, ההצמדה למדד תשומות הבנייה המשקללת את כלל הסעיפים הגורמים לעלייה או ירידה במחיר הבנייה היתה ממועד הזכיה במכרז.
כאשר התנודות במדד אינן משמעותיות, להצמדה כזו אין השלכות רבות על המחיר שהרוכשים נדרשים לשלם, אך בשנים 2021 ו־2022 המדד עלה ב־10.4%, ואז כאמור המשמעות היא התייקרות של הדירות. בדיוק בשל כך, במרץ 2018 הוחלט כי ההצמדה למדד תחל רק עם קבלת היתר הבנייה.
מבחינת הרוכשים מאשקלון, הטעות היתה בחוזה הבנייה והם ציפו כי ועדת המכרזים תתקן אותה, אך בהחלטה שהתקבלה בסוף מאי הוועדה קבעה בדיוק ההפך. בהחלטתה אישרה אומנם הוועדה את הפרטים בנוגע לרישום הסותר של תנאי ההצמדה למדד תשומות הבנייה בין חוברת המכרז לבין חוזה הבנייה, אך כתבה בהמשך, כי מדובר במעשה עשוי וכי יש להצמיד את המדד למועד הזכייה ועד ל־20 חודשים ממועד קבלת הקרקע, במקרה זה, אפריל 2022. לפי הסעיף הישן, לאחר 20 חודשים, במידה שלא התקבל היתר בנייה, ההצמדה למדד תופסק ותחודש בהמשך עם החתימה על ההסכם עם היזם.