הוועדה המחוזית דרום תדון בתוכנית להרחבת אזור התעשייה המזרחי של העיר נתיבות לכיוון דרום ,על שטח שהייעוד הנוכחי שלו הוא חקלאי.התוכנית הזו אמורה להוסיף לאזור התעשייה בנתיבות שטח של 890 דונם (ששווה בערכו לאזור התעסוקה בהרצליה פיתוח) ולכלול כ-620 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר.
לצורך הדיון בתוכנית הוכן "מסמך מיצוי עתודות הקרקע" ע"י ד"ר רינה דגני ממכון גיאוקרטוגרפיה, שממחיש היטב את השינוי שחל בשנים האחרונות במעמדה של העיר נתיבות.
נתיבות נוסדה בשנת 1956 על ידי עולים מצפון אפריקה, ובשנת 2000 קיבלה מעמד של עיר. בשנות השמונים העיר גדלה עם מעבר של תושבי המושבים בסביבתה אליה. בשנות התשעים הגיעו אליה עולים מברית המועצות לשעבר ומאתיופיה. העיר הכפילה את אוכלוסייתה בעשרים השנים האחרונות ומונה כיום כ-50,000 איש. נתיבות שומרת בשנים האחרונות על קצב גידול של כ-5.9% בשנה – זאת ביחס לקצב הגידול הממוצע בישראל העומד על כ-1.9%.
לפי המסמך הגידול המואץ של אוכלוסיית נתיבות נובע מהמימוש המהיר של הסכמי הגג שתורגם לשיווק של כ-8,000 יח"ד בטווח זמן קצר יחסית וkמאזן הגירה חיובי. כתוצאה מכך, חל גידול במספר המועסקים שהם תושבי העיר גם בטווח הקצר.
על פי הדו"ח בשנים האחרונות נבנו בנתיבות קרוב לכ-25 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה מדי שנה. קצב הבנייה גבוה ביחס לכל הערים במרחב הדומות לה במאפיינים דמוגרפים (גודל אוכלוסייה ואשכול כלכלי-חברתי).
המסקנה מהדו"ח : "במטרה להבטיח איכות חיים גבוהה לתושבי העיר ולבאיה בדור הזה ובדורות הבאים, יש לפתח ולהעצים נכסים מניבים בעיר, פיתוח אזורי תעסוקה קיימים והקמת אזורי תעסוקה חדשים, כבסיס להפיכת העיר למוקד אזורי וכעיר ראשה במערב הנגב".